Για να μαθαίνετε νέα μας!

Online Χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
vila
Θάσος PDF Εκτύπωση E-mail
Εστιατόριο Αρχόντισσα
H Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου. Ένα καταπράσινο νησί, απέχει 12 μίλια από την Καβάλα και 6 μίλια από την Κεραμωτή. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι πολύ συχνές. Από το λιμάνι της Καβάλας και της Περάμου προς το χωριό Πρίνος αλλά και από το λιμάνι της Κεραμωτής προς Λιμένα, επιπλέον ενώ υπάρχουν ταχύπλοα δελφίνια από Καβάλα προς τα λιμάνια του Πρίνου και του Λιμένα.

Η Θάσος είναι ένα πανέμορφο νησί, το "Στολίδι του βορείου Αιγαίου". Καταπράσινη και γραφική μαγνητίζει τον επισκέπτη, καθώς συνδυάζει την πλούσια βλάστηση από καταπράσινα πευκοδάση και ελαιώνες, με τα καθαρά κρυστάλλινα νερά της. Η επίσκεψη στο νησί είναι μια ευκαιρία να χαρείτε τη φύση. Τα πλούσια δάση από πεύκα, έλατα και ελαιόδεντρα καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια του νησιού. Το πράσινο είναι χαρακτηριστικό του νησιού τα πεύκα φτάνουν ως τις δαντελωτές ακρογιαλιές και τα απόκρημνα βράχια.

Εστιατόριο Αρχόντισσα
Το νησί διαθέτει πολλές πανέμορφές και καθαρές παραλίες , όπως τη Χρυσή Αμμουδιά στη Σκάλα Παναγίας, το Παράδεισο, την Αλυκή, την Ψιλή Άμμο, τον Αγ. Αντώνη στο Ποτό, το Πευκάρι, την Ακτή Λιμεναρίων, τη Τρυπητή, τον Ατσπά στην Σκάλα Μαριών, το Παπαλιμάνι, τη Γλυφάδα και το Λιμανάκι στη πρωτεύουσα του νησιού το Λιμένα. Το νησί διαθέτει πηγές , χαρακτηριστικότερες είναι στο χωριό Παναγία, όπου το κρύο, καθαρό και πόσιμο νερό αναβλύζει κατευθείαν από το βουνό. Το κλίμα της Θάσου είναι εύκρατο, δροσερό το καλοκαίρι και ήπιο το χειμώνα.

Η Θάσος, κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια. Πρώτη ιστορική αναφορά γίνετε από τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, που το είχε επισκεφθεί. Κατά τη μυθολογία μία από τις πολλές ερωτικές περιπέτειες του Δία, του μεγαλύτερου Θεού των αρχαίων Ελλήνων, έγινε αφορμή να «ανακαλυφθεί»...η Θάσος. Στην ανατολική Φοινίκη βασίλευε τα παλιά εκείνα χρόνια ο Αγήνορας, ο οποίος είχε τρεις γιους, τον Φοίνικα, τον Κίλικα και τον Κάδμο και μια κόρη την Ευρώπη. Μια ανοιξιάτικη μέρα ο Δίας μεταμορφωμένος σε... ταύρο απήγαγε την ευτραφέστατη και ωραία Ευρώπη και την οδήγησε στην Κρήτη, μέσα σε μια σπηλιά, στο Δικταίο Άντρο όπως το λένε. Ο Θάσος (εγγονός ή γιός του Αγήνορα) αφού αναζήτησε σε διάφορους τόπους την Ευρώπη έφτασε σε τούτο το νησί. Ο Θάσος γοητεύθηκε από το θαυμάσιο κλίμα και την πλούσια βλάστηση του νησιού. Μην μπορώντας να γυρίσει πίσω χωρίς την Ευρώπη, σταμάτησε την αναζήτηση της και εγκαταστάθηκε με την συνοδεία του στο νησί που από τότε φέρει το όνομά του.

Μελί, ελαιόλαδο και μάρμαρο είναι τα προϊόντα που αποδεικνύουν τον αναμφισβήτητο πλούτο του νησιού. Η Θάσος, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα δυναμικό κέντρο μελισσοκομίας. Στις πευκόφυτες δασικές εκτάσεις διαβιούν χιλιάδες μελισσοσμήνη.
Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου, που αριθμεί γύρω στους 100 μελισσοκόμους βρίσκεται στην περιοχή του Πρίνου. Το συγκεκριμένο μελισσοκομικό κέντρο λειτουργεί εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Σκοπός του κέντρου είναι η συγκέντρωση του μελιού από τους παραγωγούς, η τυποποίηση του και η διάθεση του στην ελληνική αγορά, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού.
Από τα τέλη του 18ου αιώνα οι ελαιώνες αντικαθιστούν τις εκτάσεις των αμπελιών στη Θάσο. Έτσι για τους κατοίκους του νησιού το λάδι αποτέλεσε ένα βασικό διατροφικό στοιχείο.
Από τα λευκά μάρμαρα, το Θασίτικο είναι το λευκότερο μάρμαρο παγκοσμίως και επομένως περιζήτητο. Το λευκό Θάσος ονομάζεται και Ολόλευκο Θάσου, Χιονόλευκο Θάσου, Θασίτικo, Κρυσταλλίνα.

Η άρτια τουριστική υποδομή της Θάσου, οι φυσικές ομορφιές της και η μοναδική φιλοξενία των κατοίκων κάνουν το νησί έναν προορισμό για μοναδικές διακοπές και διασκέδαση.

 

Θάσος

H Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου. Ένα καταπράσινο νησί, απέχει 12 μίλια από την Καβάλα και 6 μίλια από την Κεραμωτή. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι πολύ συχνές. Από το λιμάνι της Καβάλας και της Περάμου προς το χωριό Πρίνος αλλά και από το λιμάνι συνέχεια » »

Αλυκή

Λίγα χιλιόμετρα απο την Θάσο (Λιμένας), η Αλυκή με την πανέμορφη παραλία, τον αρχαίο οικισμό και τα αρχαία λατομεία της. Το βυθισμένο λατομείο στην άκρη της χερσονήσου και οι τεράστιοι όγκοι πετρών που υπάρχουν ακόμη στο βυθό της θάλασσας δείχνουν συνέχεια » »